Nieuws (brieven)

Op deze pagina is al het nieuws omtrent Mike de Wilde Electronics te vinden.
U kunt hierbij denken aan het laatste nieuws, nieuwsbrieven, nieuwe leaflets, aanbiedingen enz.

 

Klik hier voor een overzicht van de laatste aanbiedingen/leaflets.

 

Onderwerp: Landelijke commerciële radiostations nu ook via DAB+
Datum: 7-8-2013
2 juli omstreeks twee uur in de middag heeft de netwerkbeheerder Broadcast Partners voor de landelijk commerciële omroepen zoals verenigd in de VCR drie nieuwe stations in de lucht gebracht. Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM.

Daarmee is het totaal van op een DAB+ radio te ontvangen Nederlandse commerciële en publieke stations op 19 uitgekomen. Het complete lijstje is nu als volgt. Let wel, de 9 stations van de NPO (Publieke Omroep) en de 10 van de VCR hebben een verschillende dekkingsgebied. Zie de links voor de twee kaartjes en veel meer info omtrent DAB. NPO en VCR.

VCR:
• Sky Radio
• Veronica
• Classic
• Radio 10 Gold
• Radio Maria
• 538
• BNR
• Q-music
• Slam!FM
• 100% NL

NPO:
• Radio 1
• Radio 2
• 3 FM
• Radio 4
• Radio 5
• Radio 6
• FunX
• 24Nieuws
• TOP2000

Doordat een groot aantal zenders zijn aangezet, is ontvangst in grote delen van het land al mogelijk. De komende maanden wordt er verder gewerkt aan het netwerk en worden onder meer de zenders op de Waddeneilanden in gebruik genomen, zo laat Broadcast Partners weten aan Radio.NL. Het is de bedoeling dat er uiterlijk 1 september landelijke dekking buitenshuis is bereikt.

De landelijke publieke radiostations zenden momenteel nog uit in de oude DAB (MP2) standaard. Op 1 september schakelen ook deze stations om naar DAB+. Daarnaast wordt binnenkort een besluit genomen of ook het DAB-net van de publieken nog dit jaar naar landelijke dekking wordt uitgebreid.

Om de digitale uitzendingen van de radiostations te kunnen ontvangen is wel een speciale DAB radio met bijbehorende DAB antenne nodig.

 

Onderwerp: Pioneer konidgt iPhone 5 connectiviteit met appradio aan
Datum: 28-1-2013
Pioneer brengt oplossingen op de markt die het mogelijk maken de iPhone 5 te gebruiken met de in een auto ingebouwde Pioneer toestellen.

Wanneer gebruikt in combinatie met een geschikt Pioneer toestel, en een Apple Lightning adapter, bieden ze iPhone 5-gebruikers toegang tot bepaalde apps en de mogelijkheid om die apps te bedienen. (Beschikbare apps : http://www.pioneer.eu/nl/page/products/advanced-app-mode.html )

Via de revolutionaire AppRadio Mode kunnen tevens muziek- en videobestanden, en internetradio van hun iPhone 5 worden afgespeeld en bediend op hun Pioneer. Dit creëert een uitbreiding van de bestaande Bluetooth-connectiviteit tussen de iPhone 5 en de Pioneer, die reeds handsfree telefoneren en draadloze audiostreaming mogelijk maakt.

De nieuwe kits zijn beschikbaar voor de revolutionaire SPH-DA100 AppRadio en de AVIC-F40BT & AVIC-F940BT navigatiesystemen. Ze zijn tevens beschikbaar voor de AVH-X5500BT, AVH X4500BT, AVH X3500BT, AVH-X2500BT en AVH 8400BT multimedia dvd-receivers.

AppRadio Mode is voor een groot aantal producten van 2012 en 2013 verkrijgbaar. Oplossingen en compatibele producten*
CD-IH202HDMI
  - SPH-DA100

CD-IV202AV
  - AVH-X5500BT
  - AVH-X4500BT
  - AVH-X3500BT
  - AVH-X2500BT
  - AVH-8400BT

CD-IV202NAVI
  - AVIC-F40BT
  - AVIC-F940BT

*OPMERKING: Hiervoor hebt u de Lightning naar USB-kabel en Lightning digitale AV-adapter (met CD-IH202) of Lightning naar USB-kabel en Lightning naar VGA-adapter (met CD-IV202AV of CD-IV202NAVI) van Apple en een gratis firmware-update van Pioneer nodig.

Beschikbaarheid:
De CD-IH202 , de CD-IV202AV en de CD IV202NAVI zullen in maart beschikbaar zijn.

 

Onderwerp: TomTom biedt gratis navigatie-update voor nieuwe maximumsnelheden
Datum: 5-9-2012
TomTom (AEX: TOM2) biedt vanaf vandaag een gratis update voor alle TomTom-gebruikers. Deze update is voorzien van de nieuwste maximumsnelheden op verschillende Nederlandse snelwegen. Deze update levert het bedrijf als service aan klanten om ervoor te zorgen dat zij beschikken over de meest actuele informatie. De maximumsnelheid is op verschillende weggedeelten verhoogd naar 130 kilometer per uur.

De nieuwe maximumsnelheid geldt op circa 44 procent van de Nederlandse snelwegen (in totaal 1.696 kilometer van de in totaal 5.384 kilometer). De trajecten waar de snelheid wordt verhoogd, liggen vooral in het noorden, oosten en zuiden van het land. In de Randstad blijft de limiet op de meeste wegen dezelfde. Om ook in de toekomst snel te kunnen beschikken over wijzigingen, raadt TomTom aan regelmatig de updates van de Map Share-community te downloaden.

TomTom biedt sinds juni 2012 gratis dagelijkse updates van kaarten via TomTom Map Share. Het wegennet is zeer dynamisch en verandert elke dag. Map Share-technologie maakt het mogelijk om kaarten op een navigatiesysteem up-to-date te houden door wijzigingen direct door te voeren. Dynamische veranderingen, zoals een nieuwe maximumsnelheid, een nieuwe straatnaam, werkzaamheden of een nieuwe bewegwijzering, zijn direct te updaten op het systeem. Wanneer een wijziging nog niet is doorgevoerd via TomTom, kan een gebruiker dat zelf aanpassen via de MapShare-knop. Bestuurders kunnen veranderingen, als ze dat willen, delen met TomTom en de Map Share-community. Dankzij de snelle update van TomTom zijn klanten vanaf vandaag verzekerd van de juiste maximumsnelheidsaanduidingen op hun navigatiesysteem. De nieuwe update is gratis te downloaden via MyTomTom.

 

Onderwerp: TomTom GPS Software probleem!
Datum: 5-4-2012
Sommige TomTom eigenaren hebben sinds 31 maart problemen met de GPS ontvangst op hun TomTom apparaat. Het probleem wordt veroorzaakt door een leap year of te wel schrikkeljaar bug in de GPS ontvanger, welke wordt geleverd door een derde partij. Een software-update, die het probleem zal oplossen, is nu beschikbaar via MyTomTom.
Onderstaande toestellen hebben te maken met een bug;
  • Start 20/25
  • Via 110/120/125
  • Via LIVE 120/125
  • GO LIVE 820/825
  • GO LIVE 1000/1005/1005 World

 

Onderwerp: Gebruik van TomTom navigatieapparaten in Frankrijk.
Datum: 24-2-2012
TomTom navigatieapparaten gewoon te gebruiken in Frankrijk.

TomTom bevestigt dat haar navigatieapparaten voldoen aan de Franse wetgeving over het gebruik van flitsermeldingen. Dit is heel simpel, met 3 stappen in vijf seconden is het apparaat conform de wetgeving. Wanneer men Frankrijk weer verlaat kunnen de flitsermeldingen via dezelfde procedure weer worden aangezet.

Om Nederlandse consumenten te helpen te voldoen aan de Franse wetgeving heeft TomTom de volgende stappen ondernomen:

- TomTom heeft duidelijke instructies voor haar klanten gepubliceerd met informatie over het aanpassen van de apparaten aan de nieuwe Franse wetgeving. Klanten vinden alle noodzakelijke instructies en informatie voor de update die voldoet aan de wetgeving op de volgende website: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/5567/?locale=nl_NL

- TomTom’s klantenservice http://www.tomtom.com/support zal alle vragen van consumenten over de nieuwe Franse wetgeving beantwoorden.

Achtergrond
De Franse regering heeft, per decreet, een nieuwe wetgeving gepubliceerd welke elk apparaat met vaste en mobiele flitsermeldingen verbiedt. Hierdoor is het gebruik van elk apparaat met flitsermeldingen mogelijkheden verboden.

 

Onderwerp: Nieuwe inbouwpanelen Mitsubishi Outlander Sport en Kia Optima
Datum: 11-1-2012
Klik hieronder op het type auto om een video te bekijken van de nieuwe panelen.
- Mitsubishi Outlander Sport
- Kia Optima

 

Onderwerp: Aanvullende eisen Xenon voor auto's
Datum: 20-12-2011
Graag willen wij u informeren over de nieuwe wetgeving m.b.t. Xenon.

Achteraf inbouw Xenon-koplampen wordt makkelijker!
Vanaf 1 april 2012 hoeft bij het achteraf monteren van gasontladingslampen, zoals Xenon, bij moderne voertuigen niet langer een koplampreinigingsinstallatie en/of een automatische hoogteverstelling gemonteerd te worden.

Deze twee permanente eisen werden na enige discussie in 2006 geïntroduceerd, maar worden nu weer geschrapt, omdat ze niet langer in alle gevallen van toepassing zijn bij de typegoedkeuring. Punt 6.2.9 van VN/ECE-reglement nr. 48 bepaalt dat lichtbronnen moeten zijn voorzien van een koplampreinigingsinstallatie als deze meer dan 2.000 lumen produceren. In de permanente eisen was deze verplichting gekoppeld aan dimlichten met gasontladingslampen, die vrijwel altijd deze grens aan de lichtopbrengst bereikten. Er zijn nu echter voertuigen op de markt met gasontladingslichtbronnen die minder produceren dan 2.000 lumen en dus geen koplampreinigingsinstallatie hoeven te hebben. De koppeling tussen koplampreinigingsinstallatie en gasontladingslampen is daarmee niet langer actueel. Hetzelfde geldt voor de automatische hoogteverstelling.

Om te voorkomen dat voertuigen met een typegoedkeuring aangepast zouden moeten worden, worden beide permanente eisen geschrapt uit de Regeling Voertuigen. Daarmee wordt tevens de achteraf inbouw van Xenon-dimlicht bij voertuigen, die na 31 december 2006 in gebruik zijn genomen, weer een stuk eenvoudiger.

 

Onderwerp: Garantie Parrot
Datum: 28-11-2011
We komen er achter dat er steeds meer parrot (junctionboxen) te gemakkelijk naar ons op worden gestuurd voor garantie.
Echter achteraf blijkt dat deze parrots niet meer binnen de garantietermijn van 1 jaar vallen.

Om deze problemen te voorkomen staat hier beschreven of je parrot nog binnen de garantietermijn van 1 jaar valt en het dus de moeite waard is om deze nog aan ons op te sturen.

Om de garantie van de parrot te controlen check je het nummer dat op de junctionbox staat.

Voorbeeld van een nummer: EX: PF150003AB8J977794
 - PF15: betekend Parrot CK3100
 - 0003 is de taal
 - AB is hard en soft version
 - 8 is het jaartal (in dit geval 2008)
 - J staat voor de maand (A=Januari, B=Februari…)
 - 977794 is het serienummer

Als in het serienummer 6/7/8 of 9 staat valt hij al standaard buiten de garantie!

 

Onderwerp: Alcoholslot. Hoe werkt het?
Datum: 17-10-2011
Klik hier voor een filmpje van de werking van het alcoholslot.

 

Onderwerp: Navilock heeft niet altijd nut, blijkt maar weer
Datum: 23-6-2011
Op de foto's hieronder is te zien dat navilock voor de RNS systemen niet altijd nut heeft om te monteren.
  

 

Onderwerp: Nieuwe website
Datum: 25-4-2011
Vanaf vandaag is de nieuwe website van Mike de Wilde Electronics online. Zoals u ziet is de website in een volledig nieuw jasje gestoken.
U kunt vanaf nu online eenvoudig al onze producten bekijken en bestellen. Indien u nog geen inlog gegevens heeft kun u deze online aanvragen, door rechtsboven eenvoudig op "Inloggen" te klikken en daarna te kiezen voor “Registreren”. Na het invullen van het registratieformulier zult u binnen afzienbare tijd u inlog gegevens via de mail ontvangen. Zo heeft u altijd de beschikking over de juiste inkoopprijzen en kunt u uw bestelhistorie inzien.

 

Autospecifiek producten zoeken:

Mike de Wilde Electronics B.V.
Leemansweg 104
6827 BX Arnhem
Postbus 5111
6802 EC Arnhem
   
Telefoon: 026-3628040
Fax: 026-3628525
Email: info@mikedewilde.nl
Website: www.mikedewilde.nl
   
Bankgegevens:
Bank: Rabobank Ede
Rekeningnr: 1435.77.468
IBAN: NL08RABO0143577468
BIC: RABONL2U
   
KvK Arnhem: 53498070
BTW nummer: NL 8509.02.538 B0